Дан акредитације

Међународни дан акредитације се обележава 9. јуна као глобална иницијатива коју су заједнички установили Међународни форум за акредитацију (IAF) и Међународна организација за акредитацију лабораторија (ILAC) како би промовисали значај и улогу акредитације. Сваке године на заједничким годишњим скупштинама IAF-a и ILAC-а бира се тема Међународног дана акредитације након чега се израђује промотивни материјал који се објављује на интернет презентацијама ове две међународне организације за акредитацију - брошура, постер и промотивни филм са преводом на локалне језике.

Разни догађаји, медијске кампање, као и радионице и семинари се дешавају упоредо са прославом Међународног дана акредитације у преко 90 земаља како би јавност била упозната са значајем акредитације.

У складу са Статутом Акредитационог тела Србије, АТС сваке године обележава и 9. јун као Међународни дан акредитације и 28. јун као Дан акредитације у Републици Србији по дану када је у Србији 2000. године додељена прва акредитација.